Vereniging Meetbedrijven Nederland

Opleiding 'Weten is Meten' (VMNED College)

(26-05-2016)

Het gebruik en de toepassing van meetdata voor de verlaging van energiekosten door verduurzaming, betere inkoop en meer energiebesparing. Praktische kennis om snel en effectief toe te passen in gebouwde omgeving én industrie.

Meten is weten
Aandacht voor energiebeheer is niet alleen nodig uit zorg voor het klimaat, het bespaart u ook veel geld. Om een energieadvies op maat uit te kunnen brengen - binnen uw eigen bedrijf of instelling of extern - is deskundigheid nodig. Vaak is met het toepassen van eenvoudige maatregelen al een forse besparing op de energienota te realiseren. Maar een goed advies begint met goede cijfers, meten is immers weten. De cijfers van het verbruik van energie zorgen voor het maken van goede plannen voor energiebesparing, verduurzaming en betere inkoop van energie. De opleiding van het VMNED college verschaft u dé kennis over meetgegevens en het gebruik ervan die u nodig heeft.

Doel van de opleiding
Deze tweedaagse opleiding 'Meten is Weten' gaat u bekend maken met de mogelijkheden van meetgegevens voor het verlagen van de energiekosten. Alleen meetgegevens leveren geen bruikbare info op, laat staan (rendabele) energiebesparing, verduurzaming of betere inkoop van elektriciteit en gas. Het proces omvat het meten en registeren van energieverbruik, het gebruik en kalibreren van juiste software, het interpreteren van resultaten en de juiste keuzes maken en of maatregelen nemen. Het uitgangspunt van de opleiding is dat u na de opleiding genoeg handvatten heeft om zelf aan de slag te kunnen.

Doelgroep
Bestemd voor (nieuwe) medewerkers bij meetbedrijven, netbeheerders, leveranciers, ODA’s, ingenieurs- en adviesbureaus, gemeenten, provincies, utiliteit en industrie. U bent bijvoorbeeld werkzaam als energie en of milieucoördinator, hoofd technische dienst, facilitair manager, kwaliteitsmanager of adviseur.

Programma
Het programma is met zorg samengesteld na uitgebreid marktonderzoek en gesprekken met deskundigen uit de markt. De docenten zijn afkomstig uit de praktijk en de opleiding is een goede balans tussen theorie, praktijk en cases. De opleiding bestaat uit vier delen te weten: markt (beleid en wetgeving, meters, meetbedrijven), meetdata (verkrijging, verwerken en toepassingen), energiebeheer en meetgegevens (besparingen, strategie en subsidies) en de praktijkcases. De meetgegevens en hun gebruik zijn van toepassing op zowel voor de gebouwde omgeving als de industrie.

Datum en plaats
De opleiding vindt plaats op 7 en 8 november 2016 in het F&B Training Center te Hilversum. Deze opleiding kan ook op maat worden georganiseerd als in-company opleiding. In het voorjaar van 2016 is de opleiding met succes georganiseerd bij Enexis en Stedin Meetbedrijf!

Kosten
De kosten voor deze tweedaagse opleiding bedragen EUR 1.095,- (excl. BTW). Voor leden van VMNED en FedEC bedragen de kosten EUR 995,- (excl. BTW) Hierbij inbegrepen zijn de kosten voor lunch, consumpties en (digitaal) lesmateriaal. Elke tweede en volgende deelnemer van hetzelfde bedrijf en vestigingsadres ontvangt 10% korting op het inschrijvingsgeld.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectcoördinator, de heer drs. E. (Elmer) van Krimpen op (035) 683 88 33 of (evankrimpen@fbbv.nl).

Opleiding 'Weten is Meten' (VMNED College)


Terug naar Nieuwsoverzicht