Vereniging Meetbedrijven Nederland

Warmtebedrijven stappen uit Warmteversnelling

(15-08-2018)

Woningcorporaties en bouwbedrijven moeten in de Warmteversnelling verder zonder de vier grootste warmtebedrijven. Eneco, Nuon, Ennatuurlijk en Stadsverwarming Purmerend.

De partijen aangesloten bij Warmteversnelling maakten eind juni het vertrek van de warmtebedrijven uit het collectief bekend. Energeia meldde dat Eneco, Nuon, Ennatuurlijk en Stadsverwarming Purmerend de allocatie van duurzame warmtebronnen niet willen beperken tot Nul op de Meter-woningen.

Oudere wijken van gas af urgent
Warmteversnelling richt zich specifiek op de ‘dubbelslag’ van NOM-renovaties en aansluiting op warmtenetten, zoals de site van het collectief meldt. Grootschalige Nul op de Meter (NOM)-woningrenovaties zouden gecombineerd worden met aansluiting op een warmtenet waar nieuwe, duurzame en fossielvrije warmte aan toegevoegd wordt. Met name in oudere wijken waar gasnetten aan vervanging toe zijn is afscheid nemen van aardgas urgent, aldus de site van Warmteversnelling. De woningen zijn vaak verouderd en slecht geïsoleerd: NOM-renoveren ‘en aansluiten op een duurzaam warmtenet slaat dan twee vliegen in één klap, is de gedachte.

Foto: Stroomversnelling.nl.

Warmtebedrijven stappen uit Warmteversnelling


Terug naar Nieuwsoverzicht