Vereniging Meetbedrijven Nederland

Eteck ontfermt zich over warmte Eneco

(30-03-2018)

 Energieleverancier Eteck neemt 16 warmteprojecten in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht over van Eneco. De overdracht biedt Eneco ruimte om “te investeren in nieuwe duurzame projecten” aldus directeur Warmte & Koude Michiel van den Berg.

De 16 warmteprojecten zijn bestaande lokale initiatieven die 1861 klanten voorzien, laat Eteck in een persbericht weten. Eneco zou voor de in Waddinxveen gevestigde energieleverancier gekozen hebben door de ‘gedeelde focus op duurzaamheid gecombineerd met de expertise die Eteck heeft in het beheren van lokale warmteprojecten’. Eteck exploiteert op het moment meer dan 200 lokale warmte- en koudenetten. ABN Amro en investeerder TDP droegen bij aan de overname.

Privatisering
Eneco maakt met de overdracht ruimte voor de aankoop van andere duurzame projecten, meldt ook Nu.nl. De nieuwssite geeft aan dat Eneco bezig is met een verkoop en alle opties daarbij bekijkt, variërend van een stap naar de beurs tot verkoop per veiling. Eneco geeft wel tegen Nu.nl aan dat de afspraak met Eteck niks te maken heeft van de op handen zijnde privatisering, waar de aandeelhouderscommissie (AHC), de Raad van Commissarissen (RvC) en de Raad van Bestuur van Eneco het onlangs eens over werden.

Eteck ontfermt zich over warmte Eneco


Terug naar Nieuwsoverzicht