Vereniging Meetbedrijven Nederland

VMNED en NBNL tevreden over gezamenlijke meterpool

(30-03-2018)

Netbeheer Nederland (NBNL) en VMNED zijn te spreken over de wederzijdse deelname aan elkaars meterpools. De organisaties willen dit eind 2018 bezegelen met een langetermijnovereenkomst.

De afgelopen jaren hebben een aantal populaties gasmeters van Netbeheer Nederland meegedaan in de meterpool van VMNED. Omgekeerd doen de directe elektrameters van VMNED mee in de pool van Netbeheer Nederland. De beide organisaties gingen 15 maart om tafel om de samenwerking te bespreken en vooruit te blikken: wat is er mogelijk?

Samenwerken op lange termijn
Duidelijk is geworden uit het overleg dat VMNED en Netbeheer Nederland tevreden terugkijken op de wederzijdse deelname aan elkaars meterpools. Voorzitter van de Werkgroep Elektriciteit en pooloperator Frank Otto vertelt dat de samenwerking voor komend jaar wordt doorgezet. “Tevens is aan beide kanten de intentie uitgesproken om op lange termijn samen te blijven werken.” Daarbij houden beide organisaties aandacht voor de nog lopende contracten met de diverse coördinatoren, benadrukt Otto. “De volgende afspraak zal eind oktober zijn zodat, als er nog (bij)sturing in een van de pools nodig is, we dit kunnen uitvoeren.”

VMNED en NBNL tevreden over gezamenlijke meterpool


Terug naar Nieuwsoverzicht