Vereniging Meetbedrijven Nederland

Nieuwe ceo TenneT: 'Energietransitie vraagt om innovatie en dialoog'

(30-03-2018)

TenneT wordt per 1 september 2018 geleid door Manon van Beek, de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur. De algemeen directeur bij Accenture volgt Mel Kroon op bij de netbeheerder.

Van Beek was bij Accenture verantwoordelijk voor de portfolio van energie- en waterbedrijven in Nederland en op Europees niveau, meldt Tennet in een persbericht over de benoeming. Volgens de voorzitter van de Raad van Commissarissen Pieter Verboom brengt Van Beek “een gedegen kennis over de utilities-industrie met zich mee” naar Tennet. “Hiernaast heeft ze ruime ervaring met digitale technieken en innovatie, beide voor TenneT van strategisch belang.”

Innovatie en dialoog
De nieuwe ceo volgt Mel Kroon op, die 16 jaar aan het roer stond bij TenneT. Van Beek noemt het een voorrecht om leiding te mogen geven aan TenneT “in het decennium waarin we in mijn ogen echt de versnelling naar een duurzame energiehuishouding gaan vormgeven én realiseren”. Volgens de aanstaande leidinggevende vraagt de energietransitie “om innovatie en dialoog en ik lever heel graag mijn bijdrage aan deze maatschappelijke opgave op een cruciaal kantelpunt in de energietransitie”. TenneT beheert het hoogspanningsnet in Nederland en een groot deel van Duitsland en heeft 41 miljoen eindgebruikers.

Nieuwe ceo TenneT: 'Energietransitie vraagt om innovatie en dialoog'


Terug naar Nieuwsoverzicht