Vereniging Meetbedrijven Nederland

Nieuwe pooloperators elektriciteit en gas

(26-01-2018)

VMNED stelt u graag voor aan de nieuwe pooloperators Frank Otto (Elektriciteit) en Yoerie Bosman (Gas). Lees hier meer over hun drijfveren en plannen bij de beide teams.

De Algemene Ledenvergadering van VMNED eind vorig jaar was er zonneklaar over: Frank Otto en Yoerie Bosman zijn de aangewezen professionals om het pooloperatorschap voor de werkgroepen Elektriciteit en Gas op zich te nemen. Beiden werden unaniem aangenomen en gaan zich in 2018 inzetten voor lopende projecten en nieuwe initiatieven binnen VMNED.

Pooloperator Elektriciteit
Frank vertelde eerder in gesprek met VMNED dat de werkgroep Elektriciteit hard heeft gewerkt aan het reglement en de verwerking van elektriciteitsmeters en -meetgegevens. De nieuwe pooloperator wil ‘met het bestaande teamgevoel’ doorbouwen op wat de werkgroep heeft opgebouwd. Frank houdt zich al acht jaar bezig met poolwerkzaamheden voor VMNED en ziet elektra niet alleen als een beroep, maar ook een passie: ““Ik ben een elektriciën van oorsprong en heb nog kabelgootjes gemonteerd.”

Pooloperator Gas
Met de nieuwe pooloperator Gas dient er zich ook een nieuwe tijd voor gasmeetbedrijven bij VMNED aan. Bijna alle partijen zijn de afgelopen tijd immers onafhankelijk geworden. Niet alleen wil ieder gasmeetbedrijf nu de beste zijn, maar ook de beste prijs voeren. Dat commerciële aspect is nieuw, lichtte Yoerie toe aan VMNED, en kan nieuwe vormen van samenwerking vereisen. “Ik zie het als een uitdaging om gezamenlijk tot goede besluiten te blijven komen.” Yoerie stelt ook een persoonlijk doel in zijn nieuwe rol: “Ik wil het voorzitterschap leren kennen en hoe kan dat beter dan door het direct in de praktijk te brengen.”

Nieuwe pooloperators elektriciteit en gas


Terug naar Nieuwsoverzicht