Vereniging Meetbedrijven Nederland

Nieuwe pooloperator Elektriciteit: 'data verder uitnutten'

(14-12-2017)

Met een hart dat klopt voor elektra is Frank Otto, technisch projectleider bij Innax, de uitgewezen pooloperator Elektriciteit bij VMNED. Frank wil in zijn nieuwe rol vooral gezamenlijk doorbouwen op de nieuwe verwerking van meterdata.

De nieuwe pooloperator Elektriciteit is niet nieuw bij VMNED. Frank nam acht jaar geleden de poolwerkzaamheden voor VMNED van een collega bij Innax over. Elektra is dan ook Franks passie: “Ik ben een elektriciën van oorsprong en heb nog kabelgootjes gemonteerd. Mede door die achtergrond heb ik me kandidaat gesteld om pooloperator van het team Elektriciteit te worden.” Die kandidatuur is onlangs tijdens de Algemene Ledenvergadering van VMNED bezegeld toen Frank unaniem tot pooloperator werd verkozen.


Doorbouwen als team

De werkgroep Elektriciteit heeft de afgelopen jaren gewerkt aan het reglement voor en de verwerking van elektriciteitsmeters en -meetgegevens. Dat heeft geresulteerd in de aanbesteding van het coördinatorschap, waarbij Turquoise Energy Management de controle van elektriciteitsmeters bij grootverbruikers coördineert. Frank wil doorbouwen op dat werk. De technisch projectleider waardeerde de afgelopen jaren de samenwerking binnen VMNED: “Iedereen had zijn eigen inbreng en nam zijn eigen verantwoordelijkheid. Met het bestaande teamgevoel wil ik verder bouwen aan een VMNED dat zich sterk maakt voor de belangen van alle Nederlandse meetbedrijven.”

Nieuwe pooloperator Elektriciteit: 'data verder uitnutten'

Meer informatie : Nieuwe pooloperator elektriciteit


Terug naar Nieuwsoverzicht