Vereniging Meetbedrijven Nederland

Nieuwe pooloperator gas: 'Ga graag uitdagingen aan'

(14-12-2017)

Gasmeetbedrijven zijn inmiddels bijna allemaal onafhankelijk geworden en dat kan andere samenwerking binnen VMNED vereisen. De nieuwe pooloperator gas Yoerie Bosman gaat de uitdaging om gezamenlijk tot besluiten te blijven komen graag aan.

Als productspecialist gas bij meetbedrijf Kenter heeft Bosman ruime kennis opgedaan met gasmeetinstrumenten van grootverbruikers. Sinds anderhalf jaar is hij betrokken bij de werkgroep Gas van VMNED. Nadat hij zich verkiesbaar stelde is op de Algemene Ledenvergadering onlangs besloten dat Bosman de nieuwe pooloperator van het team gas wordt.

Doelen

Bosman heeft zowel een persoonlijk als organisatorisch doel voor ogen als pooloperator, vertelt hij. “Mijn persoonlijke doel is om het voorzitterschap te leren kennen en hoe kan dat beter dan door het direct in de praktijk te brengen. Daarnaast denk ik dat er veel gaat veranderen binnen het team gas van VMNED. De laatste meetbedrijven die nog aan netbeheerders gekoppeld waren zijn de afgelopen maanden onafhankelijk en dus commercieel geworden.”

Gezamenlijk tot goede besluiten komen


De nu onafhankelijke meetbedrijven willen allemaal ‘het beste meetbedrijf zijn met de beste resultaten én voor een goede prijs’, licht Bosman toe. “Dat laatste punt is een belangrijk verschil met het verleden en daarom zijn wellicht andere manieren van samenwerking binnen het team gas nodig.” De nieuwe pooloperator gaat zich binnen het team daarom inzetten om op de marktontwikkelingen te anticiperen. “Ik zie het als een uitdaging om gezamenlijk tot goede besluiten te blijven komen.”

Innovatieve steekproeven

Waar de nieuwe pooloperator ook werk van maakt is innovatie in de steekproeven van gasmeters. “Daar is het team nu al mee bezig. Wat we bijvoorbeeld willen weten is hoe we slimmer om kunnen gaan met voorspellingen van controles en hoe we tot betere steekproefaantallen komen. Samen met onze meterpoolcoördinator gas Primum gaan we kijken of sommige risicopopulaties van meters beter inzichtelijk te maken zijn. Daardoor wordt de kwaliteit van steekproeven ook beter.”

Nieuwe pooloperator gas: 'Ga graag uitdagingen aan'

Meer informatie : Nieuwe pooloperator Gas


Terug naar Nieuwsoverzicht