Vereniging Meetbedrijven Nederland

VMNED zomersessie voor ODA's

(14-07-2017)

7 Juli 2017 te Hilversum

In 2015 kwam er een zaak over de fraudegevoeligheid van de slimme meters door identiteitsfraude aan het licht. Het bleek vrij eenvoudig om de gegevens illegaal boven water te krijgen. De brancheorganisaties Netbeheer Nederland en Energie Nederland waarschuwden hier toen voor. VMNED werkte mee aan de ontwikkeling van een gedragscode voor de borging identiteitscontrole. In de toekomst zullen ook de aanlevering en het mandaat veranderen. Maar de beveiliging van fraude mag echter niet ten koste gaan van de werkbaarheid en markt voor ODA's. Dat is het onderwerp van dit VMNED college.

Grote veranderingen klantmandaat
Als onderdeel van het Actieplan Dataveiligheid (Netwerkbeheer Nederland, Energie Nederland en VOEG) gaan er voor ODA’s zaken veranderen. Praktisch gezien gaan er in Q4 2017 en Q1 2018 al veranderingen plaats vinden onder andere met de aanlevering van de mandaten via een API (geautomatiseerde uniforme aanlevering met webkoppeling) aan één Centrale Toegang Server (CTS Portal). Daarnaast zal in de loop 2017/2018 ook het klantmandaat het achteraf melden ter discussie worden gesteld, Netbeheerders zijn grote voorstander van vooraf melden. Dit alles gaat grote gevolgen hebben voor de procedures en software systemen van de ODA’s. Wat zijn de gevolgen voor ODA’s? Hebben ODA’s nog inspraak?

Als u ODA bent en meer wilt weten en meepraten over het veranderende klantmandaat, met sprekers als Paul Span (bestuur VMNED / Oblivion), Arthur van Wylick (voorzitter NEDU) en Erik van Linschoten van Alliander, kom dan op 7 juli naar Hilversum!

Programma
De middag op 7 juli bestaat uit de volgende onderdelen:
13.00 Ontvangst
13.30 Welkom, doel van de dag, programma, VMNED en ODA’s, presentatie portal CTS en het nieuwe centrale klantmandatenregister
Paul Span, bestuurslid VMNED, ODA zaken,
14.15 Gevolgen van Actieplan Dataveiligheid voor ODA’s Arthur van Wylick, voorzitter, NEDU
14.45 Pauze
15.15 Borging privacy op P4 data; visie van RNB’s en ODA’s en mogelijke invulling in een toestemmingsregister
Erik Linschoten, senior Projectadviseur Slimme Meters Liander / Voorzitter 
Beleidscommissie Privacy en Security Slimme meters Netbeheer Nederland
15.45 Discussie
16.30 Afsluiting en ODA – Netwerkborrel

Hier kunt de presentaties bekijken:
Introductie voorlichting NEDU VMNED
Borging van toestemming
Overgang naar een centraal klantmandatenregister


Kosten
Deelname aan deze VMNED zomersessie is kosteloos voor leden. De eerste 20 niet-leden kunnen kosteloos deelnemen aan deze middag, dus wacht niet te lang! De volgende niet leden betalen EUR 295 excl. BTW. Per direct een aspirant-lidmaatschap aanvragen is mogelijk: wanneer het bestuur van VMNED voor aanvang van de Landelijke ODA-dag het aspirant-lidmaatschap accordeert (EUR 200/jaar excl. BTW voor maximaal 2 jaar) is deelname alsnog kosteloos.

Info en aanmelding
Meer informatie kunt u ontvangen door te mailen / bellen met secretariaat@vmned.nl of (035) 683 8833. U kunt zich aanmelden door een email met uw gegevens te sturen naar secretariaat@vmned.nl

VMNED zomersessie voor ODA's


Terug naar Nieuwsoverzicht