Vereniging Meetbedrijven Nederland
Gegevens uit meters voor gas, elektriciteit en warmte moeten worden beveiligd om te voorkomen dat deze data bij ongewenste partijen komen. Een congres van VMNED gaat hierop dieper in.

Het congres ‘De financiële waarde van meetdata’ wordt georganiseerd door VMNED. Meetdata van gas, elektriciteit en warmte worden gebruikt voor facturen, inkopen van energie, planning energieproductie, monitoring  en besparing. Het meten wordt gedaan door meetbedrijven met systematisch gecontroleerde meters. Daarna gaan die gegevens de meetdata-keten in. Voor u van grote betekenis voor het besparen op euro’s en energie!

Cybercriminaliteit
Beveiliging van de meters en daarmee van meetdata is een grote bron van zorg. Verlies van (ICT) gegevens, fouten in software voor (de verwerking van) meetgegevens en hackers maken dat data niet bij de juiste of zelfs ongewenste partijen terecht komen. Wie werken daar aan achter de schermen en hoe voorkomen we dit?

Nieuwe marktordening
Als gevolg van de nieuwe marktordening en vraagstukken over de governance hebben steeds meer partijen te maken met betrouwbaarheid van meetgegevens. Te denken valt aan netwerkbedrijven, meetbedrijven, energiebedrijven, ODA’s, energiegebruikers en advocatenkantoren. Voor alle partijen levert dit congres kennis en daarmee slagkracht.

Congres
Tijdens het congres ‘De financiële waarde van meetdata’ komen diverse partijen aan het woord onder leiding van dagvoorzitter Joris Knigge. Sprekers zijn teamleider datacollectie Bianca Baas van Stedin Meetbedrijf, directeur Paul Eijkman van Hellemans Consultancy, manager cybercriminaliteit Igor van Gemert van netwerkbedrijf Alliander, VMNED-voorzitter Herman Jonkman, manager marketing affairs Elliott Wagschal van Energie NL, manager projecten Ed Diepeveen van gebouwverduurzamer Innax, en jurist Weero Koster van advocatenkantoor Baker & MacKenzie.

Wanneer en waar?
F&B organiseert het congres in samenwerking met VMNED op woensdag 26 november 2014 bij het Van der Valk Hotel Hilversum – De Witte Bergen te Eemnes. Voor vragen kunt u contact opnemen met projectcoördinator Elmer van Krimpen via tel. 035 – 683 88 33 of info@vmned.nl

Meer info
Wilt u meer informatie over het programma en/of inschrijven voor het congres?
Kijk dan op  http://fbbv.nl/seminars.php?id=348]